Foto: Shutterstock

Aizvadītās diennakts laikā mediķi veiksmīgi reanimējuši četrus cilvēkus, kuriem bija apstājusies sirdsdarbība, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Trīs gadījumi bija notikuši sabiedriskās vietās Rīgas reģionā, bet viens - Zemgalē.

Pierīgā kādam 62 gadus vecam vīrietim pēc sporta aktivitātēm telpā pēkšņi palicis slikti un viņš zaudējis samaņu. Klātesošie veikuši sirds masāžu, līdz ieradušies mediķi, kas to turpinājuši. Iespējams, vīrietim veselības problēmas sākušās infarkta dēļ. Mediķiem izdevies veiksmīgi atjaunot cietušā sirdsdarbību un viņš ticis nogādāts Stradiņa slimnīcā.

Savukārt kāds cits 62 gadus vecs vīrietis Rīgas reģionā bez samaņas ticis atrasts smagās automašīnas vadītāja kabīnē uz grīdas. NMPD mediķiem izdevies atjaunot cietušā sirdsdarbību un nogādāt slimnīcā smagā stāvoklī. Tāpat pirmdien palīdzība Rīgas reģionā bijusi nepieciešama 71 gadu vecam vīrietim, kuram pēkšņi palicis slikti radinieku klātbūtnē. Vīrietis sūdzējies par galvassāpēm. Mediķiem radušās aizdomas, ka smagais stāvoklis ir insulta lēkmes dēļ. Cietušais smagā, bet stabilā stāvoklī nogādāts uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu.

Zemgalē mediķi palīdzējuši 38 gadus vecai sievietei, kurai pamatslimības dēļ bija apstājusies sirdsdarbība. Mediķi sievieti veiksmīgi reanimējuši un nogādājuši slimnīcā.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā NMPD reaģēja uz 1097 izsaukumiem, no kuriem 157 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!