Foto: LETA

Tas ir spiediens uz ģimeni, tā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata kandidātes Ingas Koļegovas brāļa auto aizturēšanu uz robežas izteicās finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa stāstīja, ka nezina Koļegovas brāļa auto aizturēšanas iemeslus, taču pauda pārliecību, ka aiz tā stāv cilvēki, kas nevēlas Koļegovu redzēt VID vadītāja amatā.

"Šie cilvēki izmantos visus iespējamos instrumentus, un šoreiz izvēlēta jūtīgākā vieta - ģimene. Tas ir spiediens uz ģimeni," uzsvēra finanšu ministre.

Kā ziņots, šodien uz Latvijas robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna, preses konferencē paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Detalizētāku informāciju par notikušo premjers nesniedza. Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars pēc preses konferences informēja, ka automašīnas aizturēšanu veikusi kāda no VID struktūrvienībām. Koļegovas brālis neesot aizturēts.

Premjers to uzskata kā pierādījumu, kas apliecina viņa rīcībā esošo informāciju par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi.

Tāpat esot cilvēki arī partijā "Vienotība", kuri nevēlas VID reformas.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, aizturēta Koļegovas jaunākā brāļa Imanta Zudāna kravas automašīna. Kā liecina "Firmas.lv" dati, Imants Zudāns ir tirdzniecības uzņēmuma "Molport" mazākuma līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis.

Kā ziņots, "Vienotības" iebildumu dēļ valdība šodien uz nedēļu atlika Valsts vides dienesta vadītājas Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā.

"Pamatojums tam nav tik daudz saistīts ar viņas profesionālajām zināšanām, bet tas ir tomēr saistīts ar to, ka cilvēkam ir jābūt absolūti nevainojamai gan amatpersonas deklarācijai, gan arī darījumiem, kas, saprotu, ir likumīgi, bet ir ļoti, ļoti grūti saprotami. Diskusijā viņai neviens konkrēti nepārmeta par šiem darījumiem, bet konkrētajam amatam ir jābūt absolūti nevainojamai reputācijai," skaidrojis partijas vadītājas Andris Piebalgs.

"Firmas" dati liecina, ka Koļegova ir 50% kapitāldaļu īpašniece uzņēmumā "Pallogs" un dividendēs no uzņēmuma viņa pērn saņēmusi 320 000 eiro. Kā skaidro pati Koļegova, viņa šīs dividendes pērn dāvinājusi savam brālim - Mārim Zudānam, kurš ir "Pallogs" valdes priekšsēdētājs. Tāpat Koļegova pērn izsniegusi aizdevumus 220 914 eiro apmērā.

Medijos Koļegova skaidrojusi, ka ir tikai formāla "Pallogs" līdzīpašniece, bet labuma guvējs ir viņas brālis. Arī dāvinājumi esot izsniegti brāļa ģimenei.

"Pallogs" īpašnieki līdzīgās daļās ir Koļegova un Elmārs Švirksts. Koļegovai puse uzņēmuma pieder kopš 2005.gada, kad viņa 50% uzņēmuma daļu pārņēma no sava brāļa. "Pallogs" pērn strādāja ar 11 692 986 eiro apgrozījumu un 985 135 eiro peļņu.

Saskaņā ar VID publiskoto Koļegovas amatpersonas deklarāciju viņai ir divi pilngadīgi brāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!