Pēc Ināras Pētersones aiziešanas no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora posteņa uz šo amatu izsludinātajā konkursā pašreizējā VID vadītāja pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā gan nepieteicās, taču vēlmi vadīt dienestu viņa nenoliedz.

Pelēkā intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja, ka tad, ja tiktu uzrunāta VID vadītāja amatam, viņa neizslēgtu iespēju to apsvērt. Taču šāda iespēja esot rūpīgi jāapsver un jāizvērtē. Līdz šim viņa amatam gan neesot uzrunāta.

Pelēkā pauda satraukumu par atmosfēru un situāciju, kas valda VID, kura darbinieki ir satraukti par publiski paustajiem apvainojumiem, ka ar VID manipulē politiķi, ka VID nespēj patstāvīgi strādāt.

"Mūs ļoti nomāc šie paziņojumi, ka VID pilda kādus politiskus pasūtījumus, ka mūs mēģina ievilkt šajās politiskajās spēlēs," sacīja Pelēkā, uzsverot: "Mēs kategoriski gribam norobežoties no šiem apgalvojumiem". Viņa sacīja, ka visi kontroles pasākumi tiek veikti nevis kādu politisku spēku interesēs, kā tas izskanējis iepriekš, bet pēc konkrēta plāna.

Kamēr viņa strādājot VID, nekādas politisko kuratoru staigāšanas vai nosacījumu izvirzīšanas par konkrētu uzņēmumu auditiem neesot bijis.

Jau vēstīts, ka VID ģenerāldirektora amatam patlaban izvirzīta Inga Koļegova.

Otrdien izskanēja pretrunīga informācija par VID rīcību saistībā ar Koļegovas brāli – Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) informēja, ka uz valsts robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna, tikmēr VID noliedza, ka dienesta struktūrvienības būtu aizturējušas VID vadītāja amata kandidātes Koļegovas brālim piederošu auto vai arī viņam piederoša uzņēmuma kravu.

Kučinskis arī minēja, ka šis gadījums kalpo par pierādījumu VID notiekošajām shēmām. Tikmēr VID noraidīja izteiktos pārmetumus par centieniem izmantot dienesta rīcībā esošos resursus, lai ietekmētu dienesta vadības izvēli.

Tāpat ziņots, ka partijas "Vienotība" iebildumu dēļ valdība otrdien atlika Koļegovas apstiprināšanu VID vadītājas amatā. Par to valdība lems nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!