Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien portālā "Delfi" atspoguļojām kādu sadzīviska rakstura nesaprašanos starp kaimiņiem Bauskas pusē – saķeršanās starp sievieti ar rotveileri un kādu vīrieti, kurš apgalvoja, ka sieviete suni viņam uzrīdījusi. Atsaucoties uz publikāciju, savu versiju par notikušo sniedz uzbrukumā apsūdzētās sievietes meita Inga.

Konflikts norisinājies aizvadītajā svētdienā vienā no Bauskas novada ciematiem, kur atpūsties pie dabas bija atbraukusi kāda ģimene ar diviem bērniem. Saskaņā ar "cietušā" teikto, vīrietis, viņa sieva un abi bērni esot atpūtušies savā privātajā zemes gabalā, kad viņiem virsū meties rotveilera sugas suns. Turklāt suņa saimniece nemaz nav centusies suni apturēt. Kamēr sieviete un bērni paguvuši patverties automobili, vīrietim suns esot iekodis kājā un skrāpējis. Vīrietis vērsies policijā.

Tikmēr suņa saimnieces meita Inga zina stāstīt, ka konflikts milzis jau vairākus gadus un ka patiesībā video redzamo scēnu ar nolūku izprovocējis tieši vīrietis, kurš tagad uzdodas par cietušo. Saskaņā ar Ingas sacīto, vīrietis mammai piedraudējis viņu nošaut un rotveilerim metis ar akmeņiem. Suņa saimnieces meita arī norāda, ka, atšķirībā no vīrieša sacītā, zīdainis incidenta laikā zemes gabalā netika manīts.

"Pirms pāris gadiem Bauskas novada Mežotnes pagastā pie Glāznieku mājām dabas parka "Bauska" teritorijā, zemi apmēram 10 hektāru platībā iegādājās Valentīns Šabanovs. Toreiz laipni sarunājos ar viņu caur mammas mazdārziņa žogu. Šabanovs te plānoja izveidot dīķi ar pastaigu takām. Novēlēju veiksmi un nodomāju, ka vienā dienā arī mana ģimene spēs kaut ko tik pat varenu paveikt kādā Latvijas vietā," atminas rotveilera saimnieces meita Inga, piebilstot, ka attiecības ar jaunajiem vecāku kaimiņiem strauji pasliktinājušās šā gada maijā, kad ģimene, kā jau ierasts, šķērsoja Šabanova pirkto teritoriju un devās pie Lielupes atpūsties.

Ģimenei par pārsteigumu Šabanovs pēkšņi aizliedza kaimiņiem šķērsot viņa zemi, lai nokļūtu pie upes. Taču, kā vēlāk noskaidrojusi Inga, saskaņā ar likumu Šabanovs nedrīkst aizliegt šķērsot savu zemi, jo tā ir daļa no dabas parka "Bauska" teritorijas. Inga pieļauj, ka iemesls Šabanova neapmierinātībai varētu būt ģimenes sūdzība vietējā pašvaldībā par to, ka, kopš viņa teritorijā tiek rakts dīķis, vecākiem pieejamajā akā bija pazudis dzeramais ūdens.

Tā kā kaimiņi Šabanova aizliegumu ignorēja, vīrietis esot ķēries klāt citiem iebiedēšanas paņēmieniem. Viņš esot regulāri filmējis kaimiņu ģimenes locekļus, iebāžot tiem sejā telefona kameru un centies sadusmot Ingai piederošo vilku sugas suni un viņas mammas rotveileri.

Ar sūdzībām par Šabanova rīcību Inga jau vērsusies Bauskas policijā, Bauskas pašvaldībā, kā arī izvaicājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstība lietu ministriju. No tās Inga esot saņēmusi atbildi, ka Šabanova rīcībā konstatētas vairākas nelikumības, par kurām Dabas aizsardzības pārvalde jau ierosinājusi administratīvo pārkāpumu lietvedību.

Inga arī stāsta, ka, iespējams, liela daļa Šabanova darbību nopirktajā zemes gabalā ir nelikumīgas. "Apstaigājām Bauskas būvvaldi un Vides dienestu, kur vairāki darbinieki norādīja Šabanova un kādas Bauskas novada domes amatpersonas saistību," teic Inga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!