Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) iesaka atturēties no braucieniem uz zemestrīces skartajiem reģioniem Itālijā un sekot līdzi informācijai vietējos plašsaziņas līdzekļos.

Kā portālu "Delfi" informēja ĀM, saskaņā ar Itālijas Civilās aizsardzības pārvaldes sniegtajām ziņām skarti ir Lacio, Markes, Umbrijas un Abruco reģioni, starp stiprāk cietušajām pilsētām ir Amatriče, Akumoli, Posta un Arkuata del Tronto.

Personas, kuras atrodas zemestrīces skartajos reģionos un kurām ir nepieciešama konsulāra palīdzība, ĀM aicina sazināties ar Latvijas vēstniecību Itālijā vai ĀM Konsulāra departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Vienlaikus ĀM stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā un viedtālrunī lejuplādēt ĀM mobilo aplikāciju "Ceļo droši".

Vēstīts, ka Itālijas vidienē Umbrijas reģionā trešdienas rītā notika 6,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz desmit cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!