Foto: Shutterstock
Nu jau trīs mēnešus turpinās Juglas ģimnāzijas stadiona rekonstrukcijas darbi, kas rit arī nedēļas nogalēs. Tuvāko namu iedzīvotāji piekusuši no brīvdienu "mūzikas" un vērsušies policijā, taču likums trokšņošanu neaizliedz.

"27. augusta rītā darbi noritēja 11 no rīta, ziņo "Delfi" lasītājs. Celtniecības fēna izmantošana, ar kuru žāvēta skrejceliņa krāsa, radījusi troksni, kas sniedzās arī līdz aptuveni 30 metru attālumā esošajām dzīvojamajām mājām.

Lasītājs stāsta, ka vairāki Juglas iedzīvotāji, kuru nami ir netālu no stadiona, jau vērsušies pašvaldības policijā. Kad aculiecinieks pats mēģinājis runāt ar policiju telefoniski, dežurējošā policiste viņam atbildējusi, ka drīzumā atcels likumu, kas aizliedz trokšņot brīvdienās. Viņa arī solījusi, policija mēģinās cilvēciski aprunāties ar celtniekiem. Tāpat policiste aculieciniekam arī esot ieteikusi ar savu problēmu vērsties Briselē. "Vai ir kāda cerība, ka Brisele mums palīdzēs? Vai arī jums tā šķiet?" retoriskivaicā lasītāja.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvji ir apsekojuši norādīto adresi un noskaidrojuši, ka būvniekiem ir atļauja veikt celtniecības darbus. "Izdotajā atļaujā nav nekādu laika ierobežojumu, kas aizliegtu celtniecības darbus veikt brīvdienās," teic RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

"Lielāko daļu celtniecības darbu ir iespējams veikt tikai vasarās, tāpēc ir jārēķinās ar to, ka, iespējams, nāksies saskarties ar īslaicīgām neērtībām. Kas attiecas uz troksni konkrētajā adresē, sūdzības saņemtas tikai no viena iedzīvotāja," teic Sadovskis. Viņš piebilst, ka nav pieņemts nekāds īpašs likums, saskaņā ar kuru tagad celtniecības darbi var notikt arī brīvdienās – to varēja darīt arī agrāk, kad saņemta attiecības būvatļauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!