Foto: Latvijas armija

No 5.septembra līdz 23. septembrim Vācijā 19 Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes karavīri piedalīsies militārajās mācībās "Venerable Gauntlet 2016", lai gatavotos nākamā gada dežūrai NATO spēku Sevišķi ātrās reaģēšanas vienībā.

Kā informēja Aizsardzības ministrijā, Latviju mācībās pārstāvēs Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības Latvijas kontingenta vadība un Kājnieku rotas vadošais personāls.

Mācību mērķis ir sekmēt dažādu valstu bruņoto spēku vienību savstarpējo sadarbību un apmācīt apakšvienību komandierus kopīgu uzdevumu veikšanai NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības sastāvā.

Latvijas kontingents, ko veidos Kājnieku rota un nacionālais atbalsta elements, dežūru šajā vienībā sāks 2017. gada 1. janvārī.

Par Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības izveidi NATO reaģēšanas spēku sastāvā dalībvalstis vienojās jau NATO samitā Velsā, lai uzlabotu alianses spējas reaģēt uz jaunajiem drošības izaicinājumiem.

Vienība ir alianses vienots spēks, ko veido sauszemes komponents ar atbilstošām gaisa, jūras un speciālo operāciju spējām. Sevišķi ātrās reaģēšanas vienību būs iespējams izvietot dažu dienu laikā, lai reaģētu uz jebkuriem izaicinājumiem, kas rastos kādā no NATO dalībvalstīm.

Mācības "Venerable Gauntlet 2016" organizē Lielbritānija, un tajās piedalās arī Albānija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, Maķedonija, Kosova, Serbija, Slovēnija, Melnkalne, Ungārija, Itālija un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!