Foto: LETA

Protestā pret Pļavniekkalna sākumskolas nojaukšanu ceturtdienas rītā pulcējušies aptuveni 50 cilvēki, bet aptuveni tāds pats cilvēku skaits blakus ieceres pretiniekiem pauž atbalstu Ķekavas novada domes plāniem par skolas rekonstrukciju.

Protests notiek pie Baložu pilsētas pārvaldes ēkas, kur ceturtdien notiek Ķekavas novada domes izbraukuma sēde.

Ieceres pretinieku vidū ir skolas audzēkņu bērnu vecāki, un daļai no viņiem līdzi ir pirmsskolas vecuma bērni. Tāpat protestā piedalās citu novadu iedzīvotāji.

Piketētājiem rokās ir plakāti, no kuriem daļa ir vērsta tieši pret domes priekšsēdētāju Andi Damlicu (Reģionu alianse), piemēram, "Damlic, atdod Ķekavu ķekaviešiem!", "Damlic, tu esi īslaicīgas neērtības!" un "Damlic, apstājies!". Savukārt citi plakāti vērsti pret visiem deputātiem kopumā, piemēram, "Deputāt, tu esi tautai, ne sponsoru iegribai!" un "Deputāt, iztīri ausis un sadzirdi tautu!".

Pļavniekkalna sākumskolas padomes priekšsēdētājs Neils Kalniņš uzrunā piketētājiem teica: "Mēs esam šeit, lai jaunā skola ir tik liela, ka tur pietiktu vietas visiem bērniem arī 2019. gadā, un tajā brīdī nebūtu jaunu neērtību."

Protestētāji vāc parakstus pret skolas nojaukšanu, kurus iesniegs domē.


Blakus ieceres pretiniekiem ir izveidojusies otra grupa aptuveni 50 cilvēku sastāvā, kas atbalsta domes plānus par sākumskolas rekonstrukciju. Šiem cilvēkiem arī rokās ir plakāti, piemēram, ar uzrakstu "Pļavniekkalna skolai jaunu elpu esošā vietā" un "Grūtības jāpārvar nākotnes vārdā".

Piketu uzrauga Valsts policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Jau vēstīts, ka Ķekavas novada dome ceturtdien lems par Pļavniekkalna sākumskolas rekonstrukcijas projektu. Skolas padome un atsevišķi novada iedzīvotāji iebilst pret ieceri veikt skolas rekonstrukciju, pilnībā nojaucot pašreizējo skolas ēku.

Pļavniekkalna sākumskolas padome uzskata, ka Ķekavas novada dome klaji ignorē Pļavniekkalna skolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus, turklāt arī to, ka pašvaldībā būtu nepieciešams būvēt lielāku sākumskolu, kurā būtu vieta 500 skolēniem, nevis 288, kā tas ir paredzēts plānotajā projektā.

Savukārt Ķekavas novada priekšsēdētājs Andis Damlics (''Reģionu alianse'') iepriekš uzsvēris, ka rekonstruētās Pļavniekkalna sākumskolas izmērs atbildīs gaidāmajam iedzīvotāju un skolēnu skaitam šajā novada daļā, bet, nerestaurējot skolu, to vispār varētu nākties slēgt, tāpēc daļas iedzīvotāju iebildumi pret ieceri nav saprotami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!