Foto: Shutterstock

Rīgā apkure pieslēgta 17% pašvaldības AS "Rīgas siltums" klientu jeb 1313 ēkām, informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Šobrīd, atsaucoties uz iedzīvotāju pieprasījumu sākt siltumenerģijas piegādi, apkure pieslēgta 1313 ēkām, no tām 499 dzīvojamām mājām, 467 biroju un iestāžu ēkām, 280 ārstniecības iestādēm un 67 izglītības iestādēm.

Jau ziņots, ka dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie mājas apsaimniekotāja ar lūgumu sākt apkures sezonu. Ja attiecīgajai ēkai nav parādu par patērēto siltumenerģiju, "Rīgas siltums" pēc apsaimniekotāju lūguma piegādā siltumenerģiju.

"Rīgas siltums" aicina iedzīvotājus izmantot automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas priekšrocības, kas ļauj efektīvāk izmantot siltumenerģiju.

Šie siltummezgli strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar dzīvokļu īpašniekiem. Ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai - atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!