Foto: EPA/LETA

Jūrmalas mēra Gata Trukšņa aizturēšanai ir politiska pieskaņa un tās iemesls ir "pozitīvās pārmaiņas Jūrmalas pilsētā un Trukšņa komandas stabilais sniegums", uzskata Latvijas Zaļās partijas (LZP) vadītājs Edgars Tavars.

Piektdien viņš ticies ar Truksni un pārrunājis šonedēļ notikušo politiķa aizturēšanu.

"Vēl vakar situācija bija ļoti neskaidra un pretrunīga. Šobrīd, ņemot vērā tikšanās laikā pārrunāto, manī pastiprinājušās aizdomas, ka konkrētajai "aktivitātei" ir politiska pieskaņa. Iespējamais iemesls - pozitīvās pārmaiņas Jūrmalas pilsētā un Trukšņa komandas stabilais sniegums," medijiem izplatītā paziņojumā apgalvo Tavars.

Viņš skaidro, ka šobrīd sagaida izlēmīgu rīcību no tiesībsargājošām iestādēm, lai tās tiesiskā ceļā šim jautājumam pieliktu punktu un lietas atrisināšana netiktu vilcināta. "Ņemot vērā, ka kolēģi no LZP vadības uzticējuši man ar šo jautājumu detalizētāk iepazīties, tad attiecīgi arī LZP valde un abi līdzpriekššedētāji - Ingmārs Līdaka un Viesturs Silenieks - tiks informēti par situāciju, kas radusies saistībā ar mūsu partijas biedra Trukšņa aizturēšanu laikā no 4. līdz 6. oktobrim."

Viņš piebilst – ja tiesa lems, ka Truksnis ir vainīgs, tad "viennozīmīgi par savu vainu ir jāatbild likuma priekšā". Tomēr viņš KNAB aktivitātes arī sauc par "tukšu troksni", kas sit pa partijas un institūcijas reputāciju.

Kā daudzkārt ziņots, Truksni KNAB šonedēļ aizturēja kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Truksnim tajā piemērots aizdomās turētā statuss, tāpat aizturēti vēl trīs cilvēki, tostarp ar partiju "No sirds Latvijai"saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!