Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) Valsts policijai devis divas nedēļas, lai noskaidrotu faktus policijas automašīnu iepirkuma lietā, kurā, iespējams, piegādātas nederīgas automašīnas, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda ministrs.

Kozlovskis uzsvēra, ka ar situāciju ir "ļoti neapmierināts". Saskaņā ar viņa pausto, ražotājam nosūtīti 17 automašīnu šasiju numuri, lūdzot apliecināt, ka automobiļi aprīkoti ar dzinēju "EURO 6", kā tam vajadzētu būt saskaņā ar iepirkumu, nevis neatbilstošo "EURO 5" motoru.

Ja, izrādīsies, ka piegādātas neatbilstoši aprīkotas automašīnas, nāksies skaidrot gan iespējamo amatpersonu vainu, gan piegādātāja atbildību.

Ministrs arī pauda pārliecību, ka gadījumā, ja piegādāti automobiļi ar "EURO 5" motoru, tie būs jānomaina, taču valstij nekādas ar to saistītās izmaksas nebūtu jāsedz.

Raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka VP konkursā uzvarējusī pilnsabiedrība "A26" nodevusi līgumam neatbilstošas mašīnas un pastāv aizdomas, ka uzņēmējs krāpies un policiju maldinājis ar viltotiem dokumentiem. Policija tika pie 755 jauniem transportlīdzekļiem un par nomu turpmākos piecus gadus maksās 22 miljonus eiro. Jaunus spēkratus aizturēto pārvietošanai vajadzēja arī Speciālo uzdevumu bataljonam. Policija prasīja furgonus ar jaunās paaudzes motoru "EURO 6", bet 17 "Citroen Jumpy" automašīnas Latvijā nonākušas gada vidū un tās aprīkotas ar "EURO 5" motoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!