Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka atlases konkurss beidzies bez rezultāta, piektdien žurnālistiem paziņoja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Kopumā uz KNAB priekšnieka amatu bija pieteikušies 10 kandidāti.

Krieviņš informēja, ka, izvērtējot kandidātu iesniegtos dokumentus, komisija vienbalsīgi lēmusi, ka uz nākamo kārtu netiek virzīts neviens no kandidātiem. Tas nozīmē, ka konkurss beidzies bez rezultāta.

Atbildot uz jautājumu par esošā KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka, kurš arī pieteicies konkursā, piemērotību amatam, Krieviņš teica: "Komisija lēma, ka neviens no 10 pretendentiem nav virzāms tālāk uz otro kārtu". Konkrētu cilvēku dalību konkursā komisija neapstiprinās, viņš piebilda.

Pēc Krieviņa teiktā, tiks lūgts izsludināt jaunu konkursu uz KNAB priekšnieka amatu.

Vērtējot to, kādas iespējas atrast piemērotu kandidātu nākamajā konkursā, Krieviņš vērsa uzmanību uz to, ka otrajā konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja amatu pretendentu loks bija krietni plašāks.

Aģentūrai LETA pagaidām zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, eksministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs Rihards Bunka. Neoficiāli arī zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un policijas Iekšējās drošības biroja darbinieks Iļja Boronovskis.

Streļčenoka pilnvaras šajā amatā beigsies 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!