Foto: LETA

Piektdien Latgales pusē diviem vīriešiem pēc traumu gūšanas bijusi nepieciešama mikroķirurga palīdzība, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Viņa informēja, ka 55 gadus vecs vīrietis darba vietā kokzāģētavā ar elektrisko zāģi iezāģēja sev plaukstā, un guva nopietnus plaukstu un pirksta kaula vaļējus lūzumus, kā arī viena pirksta amputāciju. Vīrietis tika nogādāts specializētā klīnikā Rīgā, kur viņam tika sniegta nepieciešamā palīdzība.

Tāpat Latgalē 58 gadus vecs vīrietis ar malkas skaldāmo aparātu iecirta sev plaukstā, to traumējot un gūstot daļēju pirksta amputāciju. Vīrietis tika nogādāts specializētā klīnikā Rīgā, kur viņam sniegta palīdzība.

Savukārt Kurzemē guļam uz ielas atrasts apmēram 50 gadus vecs, plāni ģērbies vīrietis, kuram konstatēta ķermeņa atdzišana, tāpēc viņš nogādāts slimnīcā.

Vīrietis tika atrasts guļam uz ielas bez virsdrēbēm, plāni ģērbts. Mediķi viņam konstatēja vidēji smagu ķermeņa atdzišanu, proti, ķermeņa temperatūra bija noslīdējusi līdz 32 grādiem. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat Kurzemē 82 gadus sieviete atnākusi pie kaimiņiem pēc palīdzības, jo mājās bijis auksti un neesot bijusi iespēja aizvērt logu. Sieviete bijusi plāni ģērbta, ilgāku laiku pavadījusi vēsumā, viņas drēbes bija salijušas, un ķermeņa atdzišanas dēļ sieviete nogādāta slimnīcā.

Savukārt Vidzemē garām braucošs auto pamanīja ceļmalā guļam apmēram 60 gadus vecu sievieti ar slapjām drēbēm mitrā laika dēļ, kā arī kāju nobrāzumiem. Sieviete ķermeņa atdzišanas dēļ nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1072 izsaukumus, no kuriem sešos ķermeņa atdzišanas dēļ cilvēki nogādāti slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!