Foto: DELFI Aculiecinieks
"Pagājušajā gadā Iļģuciemā pie sava dzīvokļa balkona piestiprināju putnu barotavu. Šogad pamanīju, ka to ir apciemojis dižknābis," stāsta portāla "Delfi" lasītāja Olga Kovaļeva, kura ciemiņu iemūžinājusi skaistās fotogrāfijās.

Viņa pastāstīja, ka putnam sarūpējusi smalku maltīti - putnu barotavā iebērusi sēkliņas.

"Esmu priecīga par šī dzeltenīgi brūnā putniņa parādīšanos manā putnu barotavā," stāsta Olga. "Žēl, ka sen nav redzēti sarkankrūtīši," atzīst bilžu autore, kura novērojusi, ka tie nav redzēti jau vairākus gadus.
Kā vēsta informācija grāmatā "Latvijas lauku putni", dižknābis pārtiek no dažādu lapu koku - kļavu, gobu, ķiršu sēklām un pumpuriem, ogām, kā arī dažādiem bezmugurkaulniekiem. Ķiršu laikā labprāt pārtiek no ķiršu kauliņu kodoliem. Barojas galvenokārt no kukaiņiem.

Gājputns ziemo Rietumeiropā un Dienvideiropā, bet neliela daļa paliek ziemot Latvijā, vēsta informācija grāmatā "Latvijas lauku putni".

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!