Foto: LETA

Jūrmalas dome ārkārtas sēdē nolemj likvidēt deputātes Ivetas Blauas (V) vadīto Izglītības jautājumu komiteju un Borisa Doņņikova (S) vadīto Integrācijas lietu komiteju.

Šodien ārkārtas domes sēdē skatīja jautājumu par grozījumiem Jūrmalas pilsētas domes lēmumā "Par pastāvīgajām deputātu komitejām".

Domes sēdes lēmums paredz likvidēt Izglītības jautājumu komiteju un Integrācijas lietu komiteju. Turklāt plānots Sociālo un veselības jautājumu komitejas vietā izveidot Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komiteju.

Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komitejā turpmāk darbosies deputāte Dace Riņķe (ZZS), Anita Adijāne (ZZS), Siņkeviča, Gunta Liepiņa (VL-TB/LNNK) un Irēna Kausiniece (ZZS).

Savukārt Izglītības un kultūras jautājumu komitejā turpmāk darbosies Boriss Doņņikovs (S), Irēna Kausiniece (ZZS), Rita Sproģe (ZZS), Karina Siņkeviča un Ligita Maziņa (ZZS).

Komiteju jaunie priekšsēdētāji tiks ievēlēti komiteju sēdēs.

Izglītības un kultūras jautājumu komiteja turpmāk izskatīs jautājumus, kas bija Izglītības komitejas un Kultūras komitejas kompetencē. Projekta pamatojumā norādīts, ka kompleksa un koordinēta jautājumu risināšana vienas komitejas ietvaros ir lietderīgāka, tāpēc, apvienojot komitejas, tiks panākts efektīvāks pašvaldības lēmējvaras kompetences un pilnvaru sadalījums, nodrošināta pašvaldībai aktuālo izglītības un kultūras jautājumu izskatīšana vienuviet.

Savukārt izveidot Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komiteju nolēma, jo Jūrmalas pilsētas pašvaldībā izpildvaras līmenī ir izveidota pašvaldības iestāde "Labklājības pārvalde", kas nodrošina iedzīvotājiem sociālo palīdzību, sniedz un organizē sociālos pakalpojumus, nodrošina veselības aprūpes pieejamību un veicina iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu, kā arī organizē un koordinē pašvaldības darbu sabiedrības integrācijas jomā. Tādējādi apvienojot Sociālo un veselības jautājumu komiteju ar Integrācijas lietu komiteju, arī lēmējvaras līmenī visi iedzīvotājiem būtiskie jautājumi tiks risināti vienuviet, tādējādi nodrošinot efektīvu, operatīvu un caurskatāmu lēmumu pieņemšanas procesu attiecīgajā sfērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!