Foto: EPA/LETA

Trešdienas rītā vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Kurzemē un Latgalē atsevišķos rajonos izveidojusies migla. Apledojušos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no plkst. 1:30 naktī ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 83 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

No rīta braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Siguldas virzienā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, Valmieras virzienā no Braslas tilta līdz Strenčiem,

Daugavpils virzienā no Nīcgales līdz Daugavpilij, no Rēzeknes līdz Terehovai, no Špoģiem līdz Medumiem un uz Daugavpils apvedceļa.

Braukšana Bauskas virzienā apgrūtināta no Iecavas līdz Grenctālei, Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, Ventspils virzienā no Kūdras līdz Tukumam un no Strazdes līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Jelgavas, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Preiļu, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Atsevišķos posmos uz autoceļiem veidosies apledojums.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!