Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ādažu militārajā bāzē atklājot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kritušo karavīru piemiņas vietu, uzsvēra karavīru nozīmīgumu valsts drošības stiprināšanā, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

"Šodien mēs godinām ne tikai tos karavīrus, kuri aizstāvēja Latvijas neatkarību pirms vairāk nekā 90 gadiem, bet arī mūsdienu karavīrus, kuri atdeva savas dzīvības, lai Latvija varētu būt droša. Viņus mēs varam saukt par mūsdienu Lāčplēšiem," norādīja Vējonis.

Valsts prezidents teica, ka, atklājot pieminekli, mēs paturam prātā, ka tas ir piemineklis visiem karavīriem, kuri atdevuši savu dzīvību par Latvijas brīvību un drošību, par tas nākotni.

Valsts prezidents savā uzrunā atzina, ka patlaban mēs Latvijā varam justies daudz drošāk nekā jebkad agrāk. "Mums ir spēcīgi Latvijas bruņotie spēki, mums ir labi sadarbības partneri no NATO valstīm, jo mēs esam visspēcīgākās militārās organizācijas pasaulē dalībvalsts. Mūs visus vieno tas, ka esam gatavi cīnīties par mūsu valsti, par mūsu vērtībām," teica Vējonis.

Nacionālo bruņoto spēku kritušo karavīru piemiņas vieta Ādažu bāzē izveidota, godinot Latvijas karavīrus, kuri, pildot kaujas uzdevumus, ziedojuši savas dzīvības. Piemiņas vietas komplekss, līdzīgi kā savulaik Brīvības piemineklis, izveidots par brīvprātīgi saziedotajiem līdzekļiem, kā arī iedzīvotāji snieguši ieguldījumu piemiņas vietas tapšanā ar savu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!