Foto: DELFI
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēkas jaunajai pazemes piebūvei nenoskaidrotos apstākļos atkal saplīsis ātrija stikls, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Īpašumu departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Pirmdien, 14. novembrī, Īpašuma departaments saņēma informāciju, ka LNMM apakšzemes apjoma stiklotajam ātrijam ir radies viena stiklu pakešu aizsargslāņa bojājums.

Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) pastāstīja, ka vizuāli bojātais stikls tiks nomainīts, kad šiem darbiem būs atbilstoši laika apstākļi. Departaments jau iepriekš norādījis, ka stiklu konstrukciju nestspēju nodrošina stikla paketes apakšējie slāņi un to var lietot ekspluatācijā, bet bojājums rada tikai vizuālu defektu.

Radītais stikla bojājums ir pieteikts apdrošināšanas kompānijai kā apdrošināšanas gadījums. Notikušā bojājuma cēloņi vēl tiks skaidroti, jo no novērošanas kameru video ierakstiem nav iespējams konstatēt kādu apstākļu dēļ bojājums ir radies.

Kā ziņots, neilgi pēc ēkas atklāšanas stiklu pirmo reizi saplēsa kāds neapdomīgs skeitbordists. Stikls tika nomainīts, un par šī gada 10.maijā radīto stikla virsmas bojājumu pašvaldība ir saņēmusi apdrošināšanas atlīdzību no apdrošināšanas kompānijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!