Portāla "Delfi" rīcībā nonākusi "Maxima Latvija" adresēta vēstule ar aicinājumu izrādīt labo gribu un ziedot smagi slimās Baibas Barones uzturēšanās un ārstēšanās Tartu slimnīcā izmaksu segšanai. Tagad tapis zināms, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas fonds radis iespēju apmaksāt Baibas rēķinu 100 tūkstošu eiro apmērā.

Iniciatīvas autores ir piecas sievietes, kuras Baibu personīgi nepazīstot – Areta Brauna, Iveta Mickevičus, Madara Lapsa, Rita Goldmane un Santa Neilande.

"2013. gada 21. novembrī Latvija piedzīvoja baisāko traģēdiju pēdējo gadu laikā, kad, sabrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vēl vairākus desmitus ievainoja.

Nesen ar mediju starpniecību uzzinājām, ka SIA "Maxima Latvija" ir apņēmusies izmaksāt kompensācijas visu traģēdijā bojā gājušo ģimeņu pārstāvjiem.

Neviens nekad nevarēs izteikt un atlīdzināt šo ģimeņu zaudējumu jebkādā naudas izteiksmē, tāpēc vienmēr varēs diskutēt par kompensācijas lielumu, taču jebkurā gadījumā ir labi, ka tiek izrādīti centieni palīdzēt.

Mēs gribam aicināt "Maxima Latvija" neapstāties un izrādīt labo gribu ārpus obligātā robežām, izdarot ko patiesi cēlu, ko tādu, ko neviens neprasa un nepieprasa.

2016. gada 15. novembrī masu medijos izskanēja stāsts par smagi slimo Baibu Baroni, kura šobrīd atrodas Tartu slimnīcā. Mūsu valsts diemžēl viņas ārstēšanos neapmaksā. Daļu nepieciešamās naudas jau ir saziedojuši Latvijas iedzīvotāji, bet ar to nepietiek.

Mēs aicinām SIA "Maxima Latvija" izvērtēt šo situāciju kopumā un rast iespēju apmaksāt Baibas ārstēšanās izdevumus. Mēs saprotam, ka visiem vienmēr nevar palīdzēt, bet gribas ticēt labajam un ticēt, ka SIA "Maxima Latvija" Latvijas iedzīvotāji un viņu liktenis ir nozīmīgs. Nozīmīgs ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Šī ir iespēja to paust ar konkrētu rīcību, glābjot Baibu - vienu no mūsu valsts, tikai vienu, kuru nav tieša pienākuma glābt. Nav iespējams padarīt notikušo par nebijušu, bet ir iespēja izdarīt godpilnu rīcību šodien.

Ir mūsu valsts dzimšanas dienas priekšvakars... Varbūt Baiba un līdz ar viņu - katrs, kam sāp gan notikusī traģēdija un viss ar to saistītais, gan Baibas liktenis, simboliski varētu uztvert to kā dāvanu Latvijas valsts svētkos. Un Ziemassvētki, kas tuvojas, tomēr ir brīnumu laiks...

Nav noslēpums, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji pēc "Maxima" traģēdijas un sākotnējās vadības attieksmes pieņēma lēmumu turpmāk neapmeklēt SIA "Maxima Latvija" veikalus. Ir cilvēki, arī mūsu vidū, kuri tos neapmeklē joprojām. Tas ir morālās attieksmes žests attiecībā uz notikušo, jo sāpēja visiem, arī tieši neiesaistītajiem.

"Maxima Latvija" atsaukšanās palīdzēt Baibai būtu labas gribas izpausmes apliecinājums mūsu valstij, un varbūt cilvēki arī atsāktu iepirkties "Maxima Latvija" veikalos.

Notikušo neizdzēsīsi, bet katram, mūsuprāt, jādod iespēja paveikt ko labu. Par laimi, mēs neesam "Maxima" traģēdijas cietušo starpā, mēs tikai varam izteikt kārtējo dziļo līdzjūtību. Mēs arī personīgi nepazīstam Baibu, mēs vienkārši nevaram palikt vienaldzīgas. Mēs nevaram pieprasīt, mēs varam tikai lūgt, lai mūs sadzird.

Laiks iet, un lēmumi un rīcība parāda katra patieso seju...
Baiba, turies!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!