Foto: Publicitātes foto
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes Rīgā un tās reģionā saņēmušas 30 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, portālu "Delfi" informē Nealtiekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Rīgas reģiona NMPD brigāžu autoparks ar 30 jaunajiem operatīvajiem spēkratiem papildināts laikposmā no septembra līdz 17. novembrim.

Savukārt līdz februārim autoparku papildinās ar vēl 22 jauniem operatīvajiem medicīniskajiem spēkratiem. "Kopumā brigāžu darbam Rīgas reģionā būs iegādāti 52 operatīvie medicīniskie transportlīdzekļi, kas vienlaikus arī noslēgs NMPD brigāžu autoparku atjaunošanu visā Latvijā," skaidro NMPD pārstāve Ilze Bukša.

NMPD Rīgas reģionālās brigādes apkalpo teju 850 tūkstošus iedzīvotāju. Reģionā dežūrē līdz 64 brigādēm, kuras diennaktī dodas uz apmēram 600 izsaukumiem. Tā ir puse no izsaukumiem visā Latvijā, norāda Bukša.

Jaunos operatīvos spēkratus galvenokārt lietos Rīgā. Darbam izvēlēti priekšpiedziņas auto, ņemot vērā Rīgas brigāžu darba specifiku, proti, ceļu segumus, to stāvokli, īsos pārbraucienus, nelielus attālumus no izsaukuma vietām līdz slimnīcām. Jaunie automobiļi ir kompaktāki un vieglāki par līdz šim NMPD izmantotajiem. Tāda pat tipa operatīvos transportlīdzekļus izmanto arī Lietuvā un Igaunijā, kā arī citur Eiropā, informē NMPD.

2014. gada nogalē Veselības ministrija atteicās no operatīvo transportlīdzekļu un autovadītāju ārpakalpojuma Rīgas reģionā. Valstij pašai jānonodrošina neatliekamā medicīniskā palīdzība, izmantojot savus resursus. Tādējādi arī iegādāti jauni operatīvie transportlīdzekļi par valsts budžeta līdzekļiem.

Līdz šim Rīgas reģiona brigādēm izsaukumos nācās izmantot lielākoties 10-11 gadus vecus rezerves transportlīdzekļus, akcentē Bukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!