Foto: LETA
Vecrīgā sestdien, 26. novembrī, plkst. 15.00 notikusi dzīvnieku tiesību aizstāvju rīkota protesta akcija pret kažokādu izmantošanu modes vajadzībā. Pasākumu rīkoja organizācijā "Dzīvnieku brīvība".

Akcijas dalībnieki Rātslaukumā ar gāzmaskām, plakātiem, rozā dūmiem un vienādiem, apģērbiem vērsa iedzīvotāju uzmanību zvēraudzēšanas nozarē pastāvošajai nežēlībai.

Organizācijas pārstāve Baiba Raituma skaidro, ka akcijas mērķis ir mudināt sabiedrību aizdomāties, kāda ir patiesā kažokādu cena. "Kažokzvēri ir spiesti visu dzīvi pavadīt šauros dzelzs būros, kuros viņiem nav iespēju paust savu dabisko uzvedību, un pēc tam tiek pakļauti mokpilnai nāvei. Turklāt kažokādu nozare nodara būtisku kaitējumu apkārtējai videi un cilvēku veselībai," pauž Raituma.

Iespaidīgajā audiovizuālajā performancē, kas notika Rātslaukumā, piedalījās vairāk nekā 150 cilvēku. Skanot sirēnām, dalībnieki laukumā izveidoja ģeometrisku figūru, un pēc tam tika atskaņoti fragmenti no Pārtikas un veterinārā dienesta izdotajām instrukcijām dzīvnieku kaušanai. Akcijas kulminācijā, kvēpot dūmu svecēm un skanot dzīvnieku skaņām, tika simboliski atainots kažokādu ieguves process. Uzrunā tika izteikta cerība, ka arī Latvijā drīz tiks aizliegta zvēraudzēšana, kā tas ir noticis jau ļoti daudzās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!