Otrdien, 20. decembrī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas priekštelpā Talejas ielā vairāki entuziasti uzslēja telti pie ieejas durvīm, lai, pēc pašu vārdiem, paustu protestu pret gaidāmo virpuļdurvju ierīkošanu.

"Eiroskeptiķu – Rīcības partijas" pārstāvis Staņislavs Bukains savā "Facebook" kontā izvietojis arī mītiņa video. Tajā skatāms, ka viņš uzceļ telti VID ēkas ārdurvju priekšā, lai tādējādi, kā pats skaidro, pierādītu, ka plānotā pašreizējo VID ārdurvju nomaiņa uz virpuļdurvīm nav nepieciešama. Proti, caurvēja VID neesot.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) pauda, ka 20. decembrī pulksten 11.51 kārtības sargi saņēma izsaukumu no VID darbiniekiem. Policija ieradās ēkā Talejas ielā, lai atrisinātu mutisku konfliktu starp diviem vīriešiem un VID darbiniekiem.

Kad vienošanās bija panākta un kārtības sargi pārliecinājās par tās ievērošanu, policija notikuma vietu atstāja.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka līdz nākamā gada maijam plānots nomainīt VID administratīvās ēkas Talejas ielā 1, Rīgā, centrālās ieejas durvis un tam paredzēts tērēt 101 580 eiro.

Durvju maiņa nepieciešama, jo, darbiniekiem un apmeklētājiem izmantojot līdzšinējās durvis, veidojas caurvējš. Tāpēc VNĪ tās mainīs pret virpuļdurvīm. VNĪ paredz, ka durvju maiņa paaugstinās ēkas energoefektivitāti un nodrošinās pilnvērtīgas ergonomiskās prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!