Man ir skumji skatīties, kas ir noticis ar partiju "Vienotība", intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" ceturtdien sacīja kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš tagad strādā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā (ERAB) .

"Tas, ko ir sastrādājuši Āboltiņa, Junkurs un Zaķis vairs nav izsmeļams," sacīja Vilks. Viņš arī secina, ka Andris Piebalgs "Vienotības" vadību ir uzņēmies par vēlu un nekas vairs nav labojams, jo partijā joprojām ir neieinteresētība skatīties, kāds ir reālais cēlonis esošajai situācijai.

"Vienotība" nu esot kļuvusi par piedēkli ZZS, daudz kas tiekot diriģēts no "valsts Rietumiem" un pašam Vilkam nu arī esot "nozagtas vēlēšanas". Viņš gan vēl cer, ka parādīsies kāds politiskais spēks, par ko būšot iespējams balsot.

Bijušais finanšu ministrs arī pēdējos gados esot sarāvis saites ar "Vienotību", tomēr iesniegums par izstāšanos gan vēl esot jāaiznes uz partijas biroju. Pats viņš politikā neplāno atgriezties.

Vilks arī secināja, ka Latvijas lielākais klupšanas akmens patlaban ir ļoti vāja politiskā vide, bet intelektuāļi un spējīgie uzņēmēji tajā netiek gaidīti. "Divas trešdaļas no politiķiem vajadzētu nomainīt, bet nav ar ko nomainīt, jo spējīgi cilvēki neraujas un nav tur gaidīti," secināja Vilks.

Vilks finanšu ministra amatā bija no 2010. gada 3. novembra līdz 2014. gada 5. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!