Foto: LETA

Jaunajā gadā Valsts prezidents Raimonds Vējonis un viņa kundze Iveta Vējone aicina saskatīt un novērtēt to, ko esam sasnieguši, kā arī vēl Jaunajā gadā izvirzīt jaunus mērķus un drosmi pieņemt lēmumus.

Vējonis aicina vēlēt laimes tiem cilvēkiem, "kuri mums ir ticējuši, atbalstījuši un palīdzējuši mūsu gaitās – savai ģimenei, darba kolēģiem, kaimiņiem un draugiem."

Tāpat Valsts prezidents aicina novērtēt, ka līdzās ir daudz cilvēku, kuriem ir svarīgi, cik droša un attīstīta ir Latvija. "Mēs katrs esam Latvija – ar saviem darbiem, domām un iecerēm. Gan šeit, gan visā plašajā pasaulē," norāda Valsts prezidents.

"Latvijai ir jāatraisa savs potenciāls. Tas ir mūsu galvenais uzdevums Jaunajam gadam. Mums jāpanāk, lai mūsu gudrās domas, drosmīgās idejas un lielie plāni taptu par īstenību. Saskatīsim un novērtēsim arī to, ko esam sasnieguši," vēl Vējonis. "Ir svarīgi, lai valsts veidotu tādus priekšnoteikumus, kas dotu iespēju izpausties mūsu talantiem, un mūsu uzņēmība nestu augļus. To veicināt ir mana apņemšanās."

Valsts prezidenta kundze Jaunā gada uzrunā norāda, ka viņu ģimenē aizvadītais gads ir bijis dažādu pārdzīvojumu pilns. "Arī mēs grūtā brīdī sajutām to spēku, ko sniedz pozitīvas līdzcilvēku domas, patiess cilvēciskais atbalsts un pleca sajūta," teic prezidenta kundze. "Tomēr vissvarīgākās ziņas šogad bija ļoti priecīgas – mēs sagaidījām savu pirmo mazbērniņu."

Vējone pauž gandarījumu par katru Latvijā dzimušu bērnu: "Ikkatrā mazulītī mēs redzam, kā veidojas un aug Latvijas tautas nākotne."

"Atcerēsimies, ka spēks un gudrība, kas nākamajā gadā būs vajadzīga Latvijas izaugsmei, dzimst mūsu savstarpējās attiecībās. Gadu mijas gaišumu un kopības sajūtu ņemsim līdzi Jaunajā gadā un dāvāsim to cits citam ikdienā! Laimīgu Jauno gadu!" uzrunu noslēdz Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!