Foto: LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedriem vajadzētu neklusēt, bet savstarpēji sarunāties, lai nonāktu pie nākotnes jeb skaidra nākotnes redzējuma.

Šādu novēlējumu šodien LZP domes sēdes atklāšanā sacīja LZP līdzpriekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Politiķis norādīja, ka sarunas nodrošina izpratni par katra biedra uzskatiem. Viņš uzsvēra, ka šodien tiek atzīmēta LZP 27 gadu jubileja un akcentēja politiskā spēka dinamisko attīstību.

Domes sēdei ir kvorums, jo tajā varēs nodot 44 no 74 balsīm. Delegātu skaits gan ir nedaudz mazāks par 44, jo atsevišķiem domes locekļiem ir deleģētas dažu citu pārstāvju balsstiesības.

Pēc Līdakas uzstāšanās turpinās slēgtā domes sēde.

Pirms sēdes un tās laikā ēkas foajē vijolnieks spēlē "dzīvo" mūziku.

Kā ziņots, LZP dome šodien slēgtā sēdē apspriež iespēju virzīt savu pretendentu kā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra amata iespējamo kandidātu.

LZP valde iepriekš lēmusi izskatīšanai domes sēdē virzīt partijas līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka iespējamo kandidatūru mēra amatam. Savukārt Zaļās partijas valdes priekšsēdētāja Edgara Tavara kandidatūras virzīšanai apspriešanai mēra kandidāta statusam atbalstu izteikusi Rīgas nodaļa. Līdaka gan norādīja, ka ir jautājums par šīs nodaļas leģitimitāti, jo tajā ir tikai ap 5% no partijas biedriem, kas nāk no Rīgas.

Domes sēdē plānots arī skatīt jautājums par korupcijas apkarotāju uzmanības lokā nonākušā bijušā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa statusu partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!