Ceturtdienas pusdienlaikā strauji sākusi veidoties atkala uz pilsētas ielām, tiltiem un satiksmes pārvadiem, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Galvaspilsētā 34 ziemas tehnikas vienības kopš pulksten 11 ir uzsākušas brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Dienesti aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un iesaka ievērot lielāku braukšanas distanci, izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Autovadītājiem jāņem vērā, ka īpaši slidenas var būt brauktuves ar bruģa segumu, kā arī tilti un satiksmes pārvadi.

Pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču atkalas laikā jārēķinās ar pasliktinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Par slidenām brauktuvēm Rīgā var ziņot zvanot uz bezmaksas Satiksmes vadības centra tālruni 80003600.

Arī "Latvijas Valsts ceļi" brīdina, ka pusdienlaikā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus pa autoceļiem Pierīgā un Vidzemē.

Sinoptiķi ziņo, ka Rīgā tiek novērots sasalstošs lietus, kā arī nelielu nokrišņu zona atrodas virs valsts austrumu daļas. Gaisa temperatūra saglabājas zem nulles grādiem, kas veicina apledojuma veidošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!