Foto: F64
Lēmumu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju Ministru kabinetā varētu pieņemt šomēnes, pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Pagājušajā nedēļā IZM rīkojuma projektu par RPIVA likvidāciju iesniedza izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē, kā arī atzinumu sniegšanai iesaistītajām pusēm. Šonedēļ paredzētas Augstākās izglītības padomes, kā arī Latvija Studentu apvienības sēdes, kurās ieplānots nonākt pie pozīcijas jautājumā par akadēmijas likvidāciju.

Jau iepriekš tika pausts, ka IZM rīkojuma projektu par akadēmijas likvidāciju virzīs izskatīšanai valdībā arī tad, ja saņemtie atzinumi no iesaistītajām pusēm būs negatīvi.

Ministru kabineta dienaskārtībā šis jautājums varētu parādīties februāra otrajā pusē.

Jau ziņots, ka IZM ir nolēmusi ar 2017. gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrija solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019. gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!