Trešdien no rīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Pētera ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāvji.

Ierodoties ugunsdzēsējiem konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg paklājs, dīvāns un grīda divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa izglābta apmēram 72 gadus veca sieviete un apmēram 60 gadus vecs vīrietis, kuri bija saindējušies ar degšanas produktiem un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat no mājas evakuēti vēl četri cilvēki un kaķis. Pulksten 8. ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 38 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, skaidu briketes, sadzīves mantas, ledusskapis un ēkas siena, ārsiena, jumts, vieglā automašīna un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Alūksnes novada Zeltiņu pagastā ar traktora palīdzību izcēla vircas bedrē iestigušu govi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!