Pirmdienas rītā tirdzniecības centrā "Juglas centrs" izcēlies ugunsgrēks, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Arsēnijs Petrjakovs. Tirdzniecības centrs pirmdien ir slēgts, informēja centru pārvaldošā uzņēmuma SIA "RCH Management" pārstāvis Raimonds Kairovs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha portālam "Delfi" apliecināja, ka VUGD pirmdienas rītā saņēmis izsaukumu uz Juglas krastmalu, kur sabiedriskas ēkas otrajā stāvā dega sporta zāle un jumts. Notikušais atzīts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku.

Cilvēki no ēkas tika evakuēti pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Pulksten 10.42 ugunsgrēks Juglas krastmalā tika lokalizēts - ēkā dega otrais stāvs 30 kvadrātmetru platībā un jumta pārsegums 75 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā strādāja vairāk nekā 40 glābēji un piecas VUGD automašīnas.

Kairovs norādīja, ka patlaban centrā darbojas Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti, kuri izvērtēs, vai un kā centru būtu vai nebūtu iespējams atvērt. Kamēr BVKB nav devuši slēdzienu par ēkas drošumu, centrs būs slēgts.

Kairovs arī atzīmēja, ka uzņēmuma rīcībā patlaban nav nekādas informācijas saistībā ar iespējamiem ugunsgrēka rašanās iemesliem. Tāpat uzņēmums nav vēl aplēsis iespējamo zaudējumu apmēru.

Kad noskaidrosies notikušā ugunsgrēka apstākļi, rašanās iemesli un nodarītās skādes apjoms, centra vadība risinās jautājumus, kas saistīti ar radītajiem zaudējumiem centra nomniekiem, kuriem ugunsgrēka rašanās dēļ šorīt bija jāpārtrauc sava darbība.

Centra "Jugla" nomnieku vidū ir tādi uzņēmumi kā SIA "Rimi Latvia", SIA "Later LTD", kas pārvalda picēriju "Pica Lulū", ugunsnelaimē cietušo sporta klubu "Atlētika" pārvaldošais uzņēmums SIA "Atletismos", kā arī citi nomnieki.

Policija informēja, ka saistībā ar ugunsgrēku "Juglas centrā" Brīvības gatvē 434b uz laiku bija bloķēta kustība Juglas krastmalā - nobraukšana no Brīvības gatves un Juglas iela pie Brīvības ielas. Ap pulksten satiksme Juglas krastmalā pilnībā atjaunota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!