Foto: Reuters/Scanpix
Viens no portālā "Delfi" lasāmās rakstu sērijas "Atlūzas. Dzīve neatzītajos Krievijas satelītos" autoriem – portāla "Spektr" žurnālists Dmitrijs Durņevs – šī gada februārī saņēmis nevalstiskās organizācijas "Sreda Foundation", kas atbalsta neatkarīgos masu medijus Krievijā, prēmiju "Redkolēģija".

Durņevs reportāžas par dzīvi prokremlisko separātistu kontrolētajās Donbasa teritorijās parakstīja ar pseidonīmu Mihails Skoriks.

"Par dzīvi Donbasā raksta daudzi, taču gandrīz visi no viesa – žurnālista, kas kara zonā ieradies īsas profesionālas vizītes laikā – perspektīvas. Tādu, kuri raksta par Donbasu no iekšienes, no iedzīvotāja, novērotāja, dienu no dienas situāciju piedzīvojoša cilvēka pozīcijas, ir ļoti maz. Tas prasa īpašu profesionalitāti, īpašu personīgās atbildības izjūtu, lai spētu šādā situācijā saglabāt aukstasinību un redzēt realitāti visā tās sarežģītībā un brutalitātē," norādījis žūrijas komisijas pārstāvis Sergejs Parhomenko.

"Delfi" sadarbībā ar interneta portālu "Spektr" publicē rakstu sēriju "Atlūzas. Dzīve neatzītajos Krievijas satelītos", kas ļauj ielūkoties Abhāzijas, Dienvidosetijas, Piedņestras un prokremlisko separātistu kontrolēto Donbasa teritoriju ikdienā. Ar sērijas rakstiem iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!