Foto: DELFI Aculiecinieks
Carnikavas novada Garupē pie kādas jaunbūves dokumentēta latviešu alfabēta burtiem rakstīta informējoša plāksne "Park kuļturnogo otdiha "Želtok"", ziņo "Delfi" aculiecinieks Jānis. Savukārt Valsts valodas sargi norāda, ka uzraksts neatbilst likumam .

Balstoties uz Jāņa fotogrāfiju un norādīto uzraksta atrašanās vietu, Valsts valodas centrs (VVC) šīs nedēļas sākumā Garupē veica pārbaudi, vai uzraksts atbilst tiesību normu prasībām.

Konstatēts, ka objekts atrodas Carnikavas novada būvvaldes pārraudzības teritorijā un ka tā nav izsniegusi atļauju informatīva uzraksta izvietošanai. "Ēkas nomniekam uzlikts pienākums uzrakstu noņemt," stāsta VVC Valodas kontroles departamenta vadītāja Ingrīda Bērziņa.

VVC arī norāda, ka uzraksts neatbilst Valsts valodas likuma prasībām. Privātpersonas sabiedriski pieejamā vietā izvietotu informāciju, kas skar likumīgas sabiedrības intereses, jāsniedz valsts valodā. Turklāt oficiālajā saziņā latviešu valoda lietojama, ievērojot literārās valodas normas, skaidro VVC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!