Foto: Shutterstock
Pašvaldībām piederošā SIA "Tukuma slimnīca" turpina strādāt ar zaudējumiem, tomēr 2016. gadā tie samazinājušies līdz 94 022 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

2015. gadā ārstniecības iestādes zaudējumi bija 129 640 eiro, savukārt vēl pirms gada - 144 048 eiro.

Kapitālsabiedrības apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,233 miljoni eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2015. gadā.

Slimnīcas vadība zaudējumus saista ar valsts piešķirto līdzekļu trūkumu, jo tiek ārstēts vairāk pacientu nekā paredzējusi valsts. Tāpat 2016. gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2009. gadā, kad slimnīca sāka strādāt kā SIA, pārņemti zaudējumi no Tukuma rajona padomes aģentūras. Lai zaudējumus mazinātu, katru gadu tiek optimizēta slimnīcas darbība.

Tāpat pērn, attīstot ambulatoro attīstību, ieviesti jauni pakalpojumi un piesaistīti jauni speciālisti, piemēram, neirologs, bērnu neirologs, fizioterapeits.

2016. gadā pēc palīdzības slimnīcā vērsušies 10 255 pacienti, lielākā daļa - 59% - to darījuši paši, savukārt 41% uz ārstniecības iestādi nogādājis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Stacionārā ārstēti 4783 pacienti, lai gan līgums ar Nacionālo veselības dienestu paredzējis par 288 pacientiem mazāk, norāda slimnīcas vadība.

SIA "Tukuma slimnīca" galvenais darbības veids ir stacionārā un ambulatorā medicīniskā aprūpe. Tukuma, Kandavas, Engures un Jaunpils novada domēm piederošo kapitālsabiedrību vada Dzintra Rabkeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!