Foto: DELFI
Ceturtdien, 11. maijā, pasažieris Artūrs Strakhovs nav ielaists "AirBaltic" reisā no Rīgas uz Londonu, jo aviokompāniju samulsinājis viņa pasē esošais Menas salas uzturēšanās atļaujas zīmogs, ziņo "Aerotime".

Kā vēsta informācija mājaslapā, Strakhovam ir Krievijas pilsonība, bet viņš dzīvo Lielbritānijā. Savukārt pasē viņam ir Menas salas uzturēšanās atļaujas zīmogs, kura dēļ tieši starptautiskajā lidostā "Rīga" radusies konfliktsituācija.

Vīrietim tika liegta ceļošana no Rīgas uz Lielbritāniju, jo "airBaltic" personāls nevarējis sākotnēji pārliecināties, ka pasē esošais Menas salas uzturēšanās atļaujas zīmogs ir derīgs ceļošanai, informē "Aerotime".

Strakhovs ir uzņēmis video, kurā redzama konfliktsituācija. Viņš pats skaidro, ka viņš Krievijā bijis pie saviem radiniekiem, bet nolēmis ceļot uz Londonu tieši caur Rīgu.

"Es biju transfēra zonā, jo gaidīju, kad mūs laidīs iekšā lidmašīnā. "airBaltic" personāls apskatījās manu pasi, kā arī norādīja, ka nezina, kur atrodas Menas sala. Viņa pat ieslēdza "Google Maps"," video norāda vīrietis. Viņš arī apgalvo, ka viņam tika norādīts, ka šis zīmogs neesot derīgs, kā arī viņš tieši šī iemesla dēļ nevarot lidot uz Lielbritāniju. Tāpat viņam aviosabiedrības pārstāvji norādījuši, ka nepieciešama laulības izziņa.

Tikai pēc vismaz piecu stundu gaidīšanas un skaidrošanās ar dažādiem aviosabiedrības pārstāvjiem vīrietis saņēma jaunu biļeti, atzīmē "Aerotime".

A/S "Air Baltic Corporation" korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede portālam "Delfi" uzsver, ka drošība ir "airBaltic" galvenā prioritāte, tāpēc arī drošības procedūra ieilgusi.

"Lidsabiedrība ir atbildīga par drošības procedūru veikšanu, ieskaitot ceļošanas un personīgo dokumentu pārbaudi, atbilstoši drošības instrukcijām un likumdošanai," atgādina Briede. "Šajā gadījumā dokumentu pārbaude aizņēma ilgāku laiku nekā parasti, jo pasažieris uzrādīja retu dokumentu kombināciju, kas iekļauta izņēmumu sarakstā," skaidro "airBaltic" pārstāve, kura piebilst, ka lidostas aģents atbilstoši standarta procedūrām informējis pasažieri un "airBaltic", kuri uzsākuši tālāku procesa izskatīšanu.

" "airBaltic" nekavējoties sazinājās ar Apvienotās Karalistes imigrācijas dienestu, lai saņemtu skaidrojumu un informāciju par to, vai pasažierim ir atļauts ieceļot valstī," apgalvo Briede. "Pēc konsultācijām ar atbildīgajām institūcijām "airBaltic" saņēma apstiprinājumu, ka pasažiera dokumenti, ieskaitot Menas salas uzturēšanās atļaujas zīmogu pasē, ir derīgi un viņš drīkst ieceļot Apvienotajā Karalistē," informē uzņēmuma pārstāve.

Viņa arī informē, ka lidsabiedrība saņēmusi atbildīgo institūciju apstiprinājumu, tāpēc pasažierim ticis atļauts lidot uz Londonu ar nākamo tuvāko reisu.

"Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" atvainojas Artura Strahova kungam par sagādātajām neērtībām," pauž Briede.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!