Foto: DELFI

Naktī uz pirmdienu, 29. maiju, ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī plkst. 00.32 ugunsdzēsēji devās uz Upmalas ielu Kadagā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva pirtī deg sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta vīrietis, kurš pirms VUGD ierašanās tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 1.56.

Plkst. 1.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Zirgu ielu Jelgavā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās vīrietis, kurš nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 2.37.

Plkst. 2.44 VUGD ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Siguldas ielu Ventspilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg trešā stāva dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā.

Ar autokāpņu palīdzību no ēkas izglābti trīs cilvēki, bet vēl seši cilvēki evakuēti pa ēkas iekšējām kāpnēm, no kuriem divi cietuši, un vēl viens cietušais no ēkas evakuējies pirms VUGD ierašanās. Visi trīs cietušie cilvēki nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 3.54 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 126 izsaukumus, 18 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!