Foto: DELFI Aculiecinieks

"Dienu un nakti "Mercedes-Benz" Čaka ielā 83/85 stāv novietots uz gājējiem paredzētā trotuāra. Kur skatās policija?" portālam "Delfi" raksta lasītājs Juris. Rīgas pašvaldības policijā informē, ka auto īpašniekam vairākkārt noformēts pārkāpuma protokols.

24. maijā Juris novēroja, ka aiz "Mercedes" vējstikla ievietota iepriekš izrakstīta soda kvīts, turklāt rakstīta citam spēkratam. Juris prāto, vai šāda taktika nostrādā, lai pašvaldības policija neizraksta jaunu pārkāpuma protokolu. Tāpat Juris arī ir neizpratnē, kādēļ automašīnu neevakuē.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) portālam "Delfi" norāda, ka konkrētā spēkrata īpašniekam administratīvā pārkāpuma protokols par nepareizi novietotu auto šogad noformēts jau vairākkārt. "24. maijā saņēmām izsaukumu, taču policijas ierašanās brīdī automašīna jau bija prom. Šādās situācijās ir jāziņo policijai, kas attiecīgi reaģēs," skaidro RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā arī stāsta, ka ikdienā bieži nākas saskarties ar autovadītājiem, kuri, mēģinot apmānīt policiju, auto logā ievieto vecus protokolus. Šāds "triks" gan nestrādā, jo parasti konkrētā teritorijā strādā vieni un tie paši likumsargi.

"Ja policija konstatē, ka kopš soda piemērošanas pagājušas astoņas stundas, bet automobilis nav pārvietots, tad likumsargiem ir tiesības to evakuēt," skaidroja Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!