Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdienas rītā, Rīgā, "Delfi" lasītājs Armands atklāja, ka viņa auto motora telpā iestrēdzis kaķēns un izsauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD). Kaķēnu no motortelpas glābējiem izdevās atbrīvot, piesaistot autoservisa darbiniekus, pastāstīja Armands

"Biju jau iesēdies auto, kad pamanīju zem loga tīrītāja paliktu lapiņu ar tekstu: "Pirms iedarbini, pārbaudi motoru. Vakar vakarā tur ielīda kaķēns. Kaimiņi."," par notikušo stāsta Armands. Viņš atvēra pārsegu un drīz vien sadzirdēja kaķēna ņaudas.

"Vairākas minūtes mēģināju minku izmānīt. Tad nolēmu, ka jāzvana 112. Brigāde drīz vien ieradās, taču arī viņiem neizdevās kaķēnu atbrīvot," klāsta Armands. Tad glābēji esot vienojušies ar tuvāko autoservisu, ka spēkratu pacels un kaķēnu atbrīvos.

Armands teic, ka plānu izdevies īstenot vien ar piepūlēšanos.

"Paldies VUGD brigādei un izpalīdzīgajam autoservisa kolektīvam Rīgā, Sniega ielā," pateicas Armands.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā portālam "Delfi" apstiprina, ka otrdien pulksten 8.19 saņemts izsaukums uz Augusta Dombrovska ielu Rīgā. Glābēji kopā ar netālu esoša autoservisa darbinieku palīdzību motora telpā iesprūdušo kaķi atbrīvoja, informē VUGD.

"VUGD dodas izsaukumos glābt dzīvniekus tikai tajos gadījumos, ja nelaimē nokļuvušais dzīvnieks pats sev nevar palīdzēt un ir apdraudēta viņa veselība un dzīvība," akcentē VUGD sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Šaboha. Savukārt gadījumos, ja dzīvnieks ir slims vai cietis, iedzīvotājiem jāvēršas pie veterinārāsta, norāda Šaboha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!