Foto: LETA

Trešdien Ventspils pašvaldības policisti aizturējuši krāpniekus, kuri uzdevušies par Valsts vides dienesta (VVD) darbiniekiem, informē VVD pārstāve Maruta Bukleviča.

Aizturēšanas operācija uzsākta pēc tam, kad kāda sieviete Ventspilī bija saņēmusi telefona zvanu no cilvēka, kas uzdevās par VVD pārstāvi un lūdzis atrasties mājās konkrētā laikā, lai varētu ierasties paņemt dzeramā ūdens paraugu analīžu veikšanai. Sieviete sazinājās ar VVD darbiniekiem Ventspilī un uzzināja, ka dienesta inspektori pie iedzīvotājiem mājās nedodas un analīžu paraugus neņem, pastāstīja Bukleviča.

Tāpat zvanu no it kā vides dienesta darbiniekiem bija saņēmusi sieviete kaimiņos. Pa telefonu viņai klāstīts par nepieciešamību mainīt ūdens skaitītājus. Sieviete bija vērsusies pašvaldībā, teica Bukleviča.

Krāpniekus izdevās aizturēt, piesaistot Ventspils pašvaldības policiju. Vides dienesta pārstāve norāda, ka patlaban norit lietas apstākļu noskaidrošana. Zināms, ka aizturētie ir kāda uzņēmuma produkcijas izplatītāji, kuri, uzdodoties par vides dienesta inspektoriem, iedzīvotājiem mēģina pārdot dārgus ūdens attīrīšanas filtrus.

Vides sargi aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un neielaist savos mājokļos nepazīstamus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!