Foto: F64

Piektdienas laikā VAS "Latvijas Valsts ceļi" plānojusi aplēst zaudējumus, ko radījušas spēcīgās Lietavas Latgalē, un to, kāds finansējums nepieciešams, lai autoceļus sakārtotu, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma Komunikācijas daļas vadītāja Anna Kononova.

Vaicāta, vai uzņēmums plāno vērsties valdībā, lūdzot papildu finansējumu, Kononova atbildēja, ka tikai pēc tam, kad zaudējumi un nepieciešamie līdzekļi ceļu sakārtošanai būs zināmi, uzņēmums lems, vai ceļu sakārtošanas darbu veikšanai nepieciešams papildu finansējums.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latgalē spēcīgo lietavu dēļ kopumā slēgti deviņi autoceļi. Spēcīgo lietavu dēļ ceļi Latgalē daudzviet ir pārplūduši un izskaloti. Satiksmei slēgti septiņi valsts vietējās nozīmes autoceļi, reģionālais autoceļš Viļaka - Kārsava 37.kilometrā un šoseja Kārsava – Rēzekne, iepriekš informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Kā ziņots, trešdien un ceturtdien Austrumlatviju skāra spēcīgas lietavas. Daļā Latgales nokrišņu daudzums sasniedza nebijušu rekordu. 32 stundu laikā Rēzeknes novērojumu stacijā reģistrēti 159 milimetri lietus, kas atbilst 229% no mēneša normas.

Plūdus veicinājušas arī iepriekšējās lietavas, kas valsts austrumos bija 19.-21.augustā. Toreiz lielākais nokrišņu daudzums - 73,5 milimetri - bija Alūksnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!