Foto: F64

Lai tiktu pie tā dēvētajiem selfijiem jeb pašbildēm, divas mazgadīgas meitenes iezagušās kādā daudztāvu namā Mežciemā Rīgā un uzkāpušas uz ēkas jumta, informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Ceturtdien neilgi pēc pulksten 14 RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par diviem maziem bērniem Mežciemā uz kādas daudzstāvu ēkas jumta.

Izsaucējs policijai norādīja uz divām mazgadīgām meitenēm. Vīrietis skaidroja, ka skolnieces pamanītas uz ēkas jumta un novestas lejā.

Pārrunu laikā 12 un 13 gadus vecās meitenes taisnojās, ka nama durvis bijušas vaļā, tāpēc arī viņas iegājušas ēkā. Uzkāpjot devītajā stāvā izrādījies, ka arī lūka ir atvērta. Skolnieces nolēmušas uzkāpt uz jumta un uzņemt pašbildes.

Policisti sazinājās ar abu meiteņu vecākiem un informēja par atvašu brīvā laika pavadīšanas veidu. Vecāki solīja mājās par notikušo veikt preventīva rakstura pārrunas. Meitenes pēc pārrunām devās mājās.

Tikmēr pārbaudīta lūka, kas tik tiešām nebija aizslēgta. Policisti informēja ēkas atbildīgo personu par šo gadījumu un nepieciešamību tuvākajā laikā izeju uz jumta noslēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!