Foto: Shutterstock
"Delfi" lasītāja, kura vēlējās palikt anonīma, portālam atklājusi savu stāstu par kāda vīrieša uzbrukumu un izvarošanas mēģinājumu. Tolaik 13 gadus vecajai jaunietei notikušais bijis dziļi sāpīgs pārdzīvojums, ko līdz šim viņa nebija atklājusi nevienam. Turpinājumā publicējam meitenes rakstīto.

"Pēdējā laikā internetā notiek zibakcija #metoo vai arī Latvijā saukta par #Esarī. Sakarā ar šo vēlējos dalīties savā pieredzē par notikušo ar mani. Vēl esmu skolniece. Lai vai cik grūti būtu atzīt, ar mani arī ir notikusi līdzīga pieredze.

Pirms trīs gadiem biju nometnē ārvalstīs. Tajā brīdī man bija 13 gadu. Brīvajā laikā bija atļauts iet uz baseinu un pirtīm. Tajā reizē biju viena, jo pārējie pavadīja laiku ārā.

Pirtīs tūristi parasti sarunājās viens ar otru. Tā notika arī šajā reizē. Mani uzrunāja kāds vīrietis, kuram bija apmēram 35 gadi. Viņš jautāja, no kurienes esmu un kāpēc esmu atbraukusi? Tolaik vēl daudz ko nesaprazdama, atbildēju. Aizsākās mūsu saruna.

Kad man bija apnicis, turklāt viņš man sāka likties pārāk uzbāzīgs, es devos prom uz džakuzi. Viņš man sekoja. Lai vai kur es turpinātu iet, viņš sekoja. Sēžot vienā no baseiniem, viņš sāka aiztikt manu kāju. Es centos pretoties un ātri devos projām, bet pie dušām viņš mani panāca un iegrūda vienā no ģērbtuves kabīnēm, kas bija turpat blakus.

Es pretojos un raudāju. Par laimi, man izdevās attaisīt durvis un aizbēgt. Pēc notikušā divas stundas, raudādama un nesaprazdama, ko darīt, sēdēju tualetēs.

Es neko neizdarīju. Es nevienam nepateicu. Līdz pat šim brīdim neviens nezina, kas ar mani notika. Pats sliktākais notikušajā ir tas, ka citi cilvēki, kas bija turpat blakus, nereaģēja un neko nedarīja. Ja nebūtu radušies labvēlīgi apstākļi, tas viss būtu beidzies citādāk.

Man ir aicinājums visām meitenēm. Neklusējiet un pasakiet, kas ar jums notika! Pretējā gadījumā būsiet kā es: katru dienu atminos šos briesmīgos notikumus un nespēju nevienam pateikt patiesību. Nedariet sev pāri un atklājiet patiesību! Panāciet, lai tos cilvēkus, kas rīkojas nepareizi, sodītu. Šādi notikumi nevar palikt bez sekām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!