Foto: LETA

Valsts pārvaldes reforma paredz trīs gadu laikā izveidot mazu un uz iedzīvotājiem vērstu valsts pārvaldi, šodien Ministru kabineta sēdē sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Ministri otrdien skatīja Valsts kancelejas izstrādāto valsts pārvaldes reformu plānu. Citskovskis uzsvēra, ka reformu plāns paredzēts turpmākajiem trim gadiem, kuru laikā tiks nodrošināta maza un uz iedzīvotājiem vērsta valsts pārvalde.

"Reformu plāna atslēgvārds ir produktivitāte. Tāpat plāns uzsver nepieciešamību stiprināt valsts pārvaldes efektivitāti," uzsvēra Valsts kancelejas direktors.

Viena no reformas aktivitātēm paredz mazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu no esošajiem aptuveni 50 000 darbiniekiem līdz 47 000. Tiesa, amata vietu samazināšana neskars aizsardzības nozarē strādājošos, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, diplomātisko un konsulāro dienestu darbiniekus, kā arī tos, kam noslēgti terminēti darba līgumi saistībā ar Eiropas Savienības fondu projektiem.

Citskovskis arī uzsvēra, ka Valsts kanceleja nepiedāvā likvidēt mazās un ļoti mazās valsts iestādes, bet gan aicina ministrijas vērtēt šo institūciju darba efektivitāti.

Tāpat reformu plāns paredz ieviest izmaiņas valsts iestāžu atlīdzības sistēmā. "Tiks piedāvāti risinājumi, lai sasniegtu mērķi, ka valsts pārvaldē strādājošie atalgojumā saņem 80% no tā, ko saņem līdzīgā amatā privātajā sektorā," informēja Citskovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!