Foto: F64
Rīgas Domes finansētā "Humora komiteja" par piešķirtajiem līdzekļiem ne tikai devusies komandējumos, tērējusi naudu viesnīcām un ēdienam, bet arī iegādājusies apģērbu un apavus. Tie it kā pirkti Rīgas Purvciema vidusskolas skolēnu komandai, tomēr skolas pārstāvis par šādu pirkumu neko nav dzirdējis, sestdien, 25. novembrī, vēsta TV3.

Kā redzams raidījuma rīcībā esošajās atskaitēs, par Domes piešķirto naudu ceļojis galvenokārt viens cilvēks – komitejas pārstāvis Marčenkovs. Viņš saņēmis dienas naudas, un pabijis Tallinā, Pēterburgā, dzīvojis viesnīcās.

Atskaitēs iesniegtajos čekos uzskaitīti arī iegādātie apģērbi, piemēram, jaka – 89 eiro, džemperis – 89 eiro. Apavi iepirkti simtiem eiro vērtībā. Iegādātas arī bikses, blūzes, krekli, šlipses un siksnas. Kā norādīts atskaitē – šis apģērbs, aksesuāri un apavi pirkti "skatuves vajadzībām", konkrētajā gadījumā, Rīgas Purvciema vidusskolas skatuves tēliem.

Tomēr vidusskolas mājaslapā nav nekādas informācijas par skolnieku aktivitātēm "Humora komitejas" paspārnē.

"TV3 Ziņas" sazinājās ar skolas pārstāvi Dmitriju Vinogradovu. 2016. gadā, kad humoristi veikuši pirkumu un it kā apgādājuši skolniekus ar simtiem eiro vērtiem apģērbiem, Vinogradovs bija Rīgas Purvciema vidusskolas direktora vietnieks.

"Mums ir liela skola, 1500 cilvēku. Es varbūt nezinu kaut ko. Nekad par to neesmu dzirdējis," telefonsarunā norāda Vinogradovs.

"Humoristu" rīkotie pasākumi, pēc atskaitēm spriežot, notikuši vairākās vietās. Viena no tām – Nila Ušakova bijušajai sievai Jeļenai piederošajā kafejnīcā "Dali". Telpas īrētas arī no "Baltijas Starptautiskās Akadēmijas".

Kā vēsta "TV3 Ziņas", dome uzskata, ka "Humora komiteja" darbojusies gana labi. Jau ziņots, RD tai divos gados atvēlējusi kopumā 120 tūkstošus eiro, taču organizācija nav spējusi visu summu apgūt un tai līdz šim izmaksāti 43 227 eiro. Tāpat raidījums uzsver, ka publiski nekādas informācijas par komiteju nav, vien fakts, ka to vada Nila Ušakova bijusī palīdze Danuta Dembovska.

"Tā laikam ir! Ir cilvēki, kas rāda, ka viņi dara, un ir cilvēki, kas dara. Tiešām strādā ar mērķa grupu – mazāk iet publiskajā telpā. Viņi rīko pēc "Jautro un atjautīgo" parauga, spēles skolas vecuma jauniešiem," TV3 stāsta Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvis Dmitrijs Zverevs.

"Es varu teikt, ka tā ir reāla organizācija, viņa strādā ar reāliem jauniešiem, notiek mēģinājumi, koncerti, komandas brauc. Nav pamata uzskatīt, ka tā ir tikai uz papīra eksistējoša organizācija," raidījumam saka Zverevs.

"Humora komiteja" nav pieteikusies finansējumam nākamajam gadam, un pašvaldības naudu tērēt vairs nevarēs. "Mūsuprāt, daudz lielākas vajadzības ir citās darbā ar jaunatni jomās, kur šis finansējums tiek novirzīts," skaidro Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvis.

"Humora komitejas" slepeno darbību un patieso līdzekļa izlietojumu ir solījis pārbaudīt Valsts Ieņēmumu dienests un KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!