Foto: Ekrānuzņēmums
"Bez Tabu" žurnālistam Artūram Špakam gadījusies saķeršanās ar Garkalnes novada domes priekšsēdētāju Mārtiņu Gunāru Bauzi-Krastiņu. Veidojot sižetu par saimniekošanu Garkalnes novadā, žurnālists nokļuvis nepatīkamā situācijā – viņu Bauze-Krastiņš ievēris auto durvīs.

Novembrī "Bez Tabu" vēstīja par iedzīvotāju vēlmi padarīt drošāku ceļu, kas atrodas uz robežas starp Garkalnes un Ādažu novadiem.

Lai gan sižetā no abu novadu puses tika pausta apņemšanās sāpīgo jautājumu risināt un ceļu izgaismot, neilgi pēc tam internetā tika publicēts video "Garkalnes ziņas", kurā Bauze-Krastiņš norādījis, ka "šī celiņa nebūs", jo izsaukts "Bez Tabu". Viņš iedzīvotāju vēršanos pie medija salīdzināja ar teroru.

Pagājušajā nedēļā "Bez Tabu" atkal devās uz Garkalnes novadu, lai jautājumu skaidrotu, taču mērs no jautājumiem izvairījies, aicinot vērsties pie domes preses sekretāra.

Kā bija redzams "Bez Tabu" veidotajā sižetā, žurnālists turpinājis jautāt sev interesējošos jautājumus, taču Garkalnes novada mērs meties uz savu auto, kura durvīs vairākas reizes žurnālistu Špaku ievēra.

Sižetu par nepatīkamo starpgadījumu "Bez Tabu" varēja vērot pirmdienas vakarā, taču jau piektdien "Facebook" domubiedru grupā "Garkalnes novada notikumi" publicēts Bauzes-Krastiņa skaidrojums par notikušo.

Video mērs uzrunā Garkalnes novada iedzīvotājus. Viņš skaidro, ka "kārtējo reizi mums izcēlās incidents ar TV3". Telekanāla pārstāvji ieradušies, "nepaziņojot absolūti neko, kaut gan viņiem faktiski ir jāgriežas pie preses sekretāra un jāiesniedz savi jautājumi".

"Mūsu starpā izcēlās neliels incidents, [kura laikā] es laikam nejauši iesitu ar durvīm vienam no šiem korespondentiem, pat nezinu, kā viņus sauc, pa sāniem," savā uzrunā stāsta Garkalnes mērs. "Neviens nav informēts, par kādiem jautājumiem viņi vēlas runāt."

Bauze-Krastiņš "TV3 darboņiem" pārmet nepieklājīgu un nekorektu uzvedību. Tā diena mēra bijusi dramatiska, viņam nav bijis pat laika paskaidrot žurnālistiem, kur viņš dodas.

"Atvainojiet, un, ja kaut kas ne tā, tā gadījās," video skaidro Garkalnes mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!