Foto: F64
Saeima ceturtdien lems, vai līdzšinējo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāju Jāni Maizīti apstiprināt biroja priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu.

Jau vēstīts, ka 21. februārī pēc Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdes Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņoja par Maizīša virzīšanu apstiprinašanai Saeimā uz otro pilnvaru termiņu. NDP par Maizīša kandidatūru SAB vadītāja amatam vienojušies vienbalsīgi, un Maizītis apliecinājis profesionalitāti, neatkarību un principialitāti, aizsargājot valsts drošību, toreiz pauda valsts pirmā amatpersona.

Pirms NDP lēmuma nav bijusi skaidrība nedz par to, vai Saeima varētu paust atbalstu pašreizējā SAB direktora pārvēlēšanai, nedz par to, vai politiķiem padomā ir kādi citi iespējamie kandidāti uz SAB vadītāja amatu.

Savukārt 26. februārī Saeimas Nacionālās drošības komisija arī vienbalsīgi atbalstīja Maizīša atkārtotu apstiprināšanu SAB vadītāja amatā. Deputāti uzklausīja Maizīti komisijas sēdē, un pauda atbalstu viņa redzējumam par turpmāko darbību.

Saskaņā ar likumu SAB direktoru ieceļ Saeima pēc NDP priekšlikuma. Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013. gada 14. martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2. maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!