Foto: DELFI

Svētdien, 27. maijā, Kurzemē dīķī noslīcis bērns, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD norāda, ka nepilngadīgais bija devies peldēties bez vecāku uzraudzības.Valsts policijā portālu “Delfi” informēja, ka 2006. gadā dzimušais zēns kopā ar brāļiem un māsām bija devies peldēties dīķī Lutriņu pagastā. Pulksten 19.11 policisti saņēmuši informāciju no VUGD par dīķī iekritušu bērnu. Nekavējoties sākta zēna meklēšana, bet pulksten 20.06 konstatēts, ka zēns gājis bojā noslīkstot.

Savukārt Liepājā pulksten 16.59 saņemta informācija no mediķiem, ka Vaiņodes ielas galā, Liepājas ezerā, apgāzusies laiva, kurā atradušies divi cilvēki. Ierodoties norādītajā notikuma vietā, izrādījies, ka stipra vēja radīts vilnis apgāzis stiklaplasta laivu, kurā atradies 1982. gadā dzimis vīrietis, 1984. gadā dzimusi sieviete, kā arī divi nepilngadīgi bērni - 2007. gadā dzimis zēns un 2013. gadā dzimusi meitenīte. Policija norāda, ka šajā gadījumā viss beidzās laimīgi - visi sveiki un veseli tika nogādāti krastā.

Vēstīts, ka sestdien VUGD no ūdens izcēla piecus noslīkušus cilvēkus.

Tā kā arī šī darba nedēļa iesāksies ar siltu un saulainu laiku, VUGD atgādina, ka neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību atpūšoties pie ūdens un gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112.

Arī Valsts policija atgādina, ka, dodoties atpūtā pie ūdeņiem, jābūt ļoti uzmanīgiem. Visdrošāk ir peldēties oficiālajās peldvietās, bet, ja tādas nav, tad peldvietas krastam jābūt lēzenam. Upēs jāizvēlas vieta, kur ir vismazākā straume, nav atvaru, krāču. Tāpat nav ieteicams peldēties iet stiprā vējā, naktī vai negaisa laikā, norāda likumsargi.

Policija aicina peldētājus nepārvērtēt savus spēkus, kā arī uzsver, ka peldēšanās un alkohols nav savienojamas lietas.

Dodoties izbraucienā ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, obligāti jāuzvelk glābšanas veste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!