Āfrikas Nāciju kausa izcīņas futbolā C grupas spēlē otrdien Mozambikas valstsvienība cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar Beninas izlasi.

Rezultātu mača 15.minūtē atklāja Beninas izlases uzbrucējs Razaks Omotojosi, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, bet pēc piecām minūtēm Mozambikas valstsvienības aizsargs Dario Hans bumbu sita savos vārtos.

Spēles 29.minūtē Mozambikas izlases aizsargs Miro vienus vārtus atguva, bet mača 55.minūtē Karlošs Fumo izlīdzināja rezultātu.

Kā ziņots, vēl vienā C grupas mačā otrdien pēdējo divu gadu turnīra čempionvienība Ēģipte ar 3:1 (1:1) pieveica Nigēriju.

Trešdien Āfrikas Nāciju kausa izcīņas turnīru uzsāks D grupas komandas. Kamerūna tiksies ar Gabonu, bet Zambija spēkosies ar Tunisiju.

Kā ziņots, turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas.

Pagājušajā gadā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālā Ēģipte ar 1:0 pieveica Kamerūnu, bet 2008.gada turnīra finālā ēģiptieši ar 4:2 pēcspēles 11 metru sitienu sērija pārspēja Kotdivuāru.

Kā ziņots, Ēģipte šajā turnīrā ir uzvarējusi visvairāk - sešas reizes. Tuvākās sekotājas - Gana un Kamerūna - Āfrikas Nāciju kausu ieguvušas četras reizes, bet Nigērija un Kongo turnīrā triumfējušas pa divām reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!