Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī mediķu aprūpē nogādāts kāds vīrietis, kurš neveiksmīgi piezemējies ar izpletni, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Negadījums noticis Latgalē, kur 27 gadus vecs vīrietis, piezemējoties ar izpletni, iespējams, traumējis mugurkaula skriemeli.

Tāpat mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 36 gadus vecam vīrietim Latgalē, kurš kritis no astoņu metru augstuma un guvis vairākus nopietnus ievainojumus. Cietušais nogādāts mediķu aprūpē ar mugurkaula skriemeļu, krūškurvja, kājas un galvas traumām.

Mediķi sestdien snieguši palīdzību vairākiem bērniem, kuri guvuši termiskus apdegumus. Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama kādam astoņus gadus vecam zēnam Rīgas reģionā, kurš ar karstu ūdeni applaucējis kājas.

Vidzemē gadu vecs zēns uzrāvis sev virsū uz galda atstātu karstu ūdens krūzi, gūstot termiskus apdegumus sejas, kakla un krūšu apvidū.

Citviet Vidzemē kāda deviņus mēnešus veca meitene apgāzusi pudelīti ar karstu ūdeni un applaucējusi roku.

Mediķi arīdzan snieguši palīdzību kādām vīrietim, kurš no pudeles iedzēris alu ar lapseni. Negadījums noticis Zemgalē, kad 28 gadus vecs vīrietis dzēris no pudeles alu, nepamanot tajā esošo lapseni. Kukainis iedzēlis vīrietim gremošanas traktā, kā rezultātā cietušais nogādāts slimnīcā ar smagu alerģisku reakciju.

Savukārt Zemgalē kāds 38 gadus vecs vīrietis pļāvis zāli un uzdūries sirseņu pūznim. Kukaiņi viņu sadzēluši galvā un krūtīs.

Sestdien mediķi arī snieguši palīdzību kādai 21 gadu vecai jaunietei Kurzemē, kura staigājusi pa pļavu un uzkāpusi čūskai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD devies uz 1001 izsaukumi, no tiem 234 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!