Foto: DELFI

Valdības veidošanas sarunu progress ir visnotaļ lēns, tā pēc sestās sarunu kārtas par valdības veidošanu pēc Alda Gobzema ("KPV LV") piedāvātā darba plāna pauda "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Politiķis informēja, ka pirmdien potenciālie sadarbības partneri tika iepazīstināti ar valdību veidojošo frakciju sadarbības memoranda projektu. Ar to gan partiju apvienībai vēl būs rūpīgi jāiepazīstas. Šobrīd projektā ir iezīmētas vairākas "veto" tēmas. Pavļuta ieskatā, "Attīstībai/Par!" nevar liegt paust viedokli, piemēram, par Latvijas nepilsoņu bērniem saistībā ar Pilsonības likumu vai valodas lietojumu augstskolās.

Pirmdienas pievakarē, pulksten 18 norisināsies "Attīstībai/Par!" pārstāvju sapulce paplašinātā sastāvā. Tajā tiks pārrunāts valdības veidošanas process un uzklausīts biedru viedoklis par valdības veidošanu, kā arī par iespējamību strādāt Gobzema valdībā.

Pavļuts neprognozēja, vai un kāds lēmums tiks sapulcē pieņemts, taču viņš vērsa uzmanību, ka līdz šim partiju apvienībā visi lēmumi pieņemti ar vienprātības principu. Politiķis izteica cerību, ka tā būs arī šoreiz.

Viņš atzina, ka šobrīd valdības veidošanas sarunu progress ir visnotaļ lēns un vēl nav iespējams definēt, kādas būs potenciālās Gobzema valdības aprises.

Vēstīts, ka pirmdien norisinājās sestās sarunas par valdības veidošanu pēc Gobzema piedāvātā darba plāna. "KPV LV" kopā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālās apvienības pārstāvjiem pārrunāja valdības vienprātības jautājumu sarakstu, kā arī valdības deklarācijas preambulu.

Ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Aldim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!