Foto: DELFI
Partijai "KPV LV" tomēr ir iebildumi pret ieceri valdības partiju rīcību koordinēt sadarbības padomē, žurnālistus pirmdien informēja "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Jau ziņots, ka topošās Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības partijas savu rīcību varētu koordinēt sadarbības padomē, liecina topošās valdības partiju sadarbības līguma melnraksta variants. Tas paredz, ka sēdēs piedalītos katra sadarbības partnera pārstāvji, tajā skaitā tiktu diskutēti jautājumi, kuri ietilpst Saeimas vai Ministru kabineta kompetencē, kā arī atsevišķi pieteiktas lietas.

Lai gan vēl piektdien "KPV LV" neizteica iebildumus pret šo ieceri, pirmdien Zakatistovs žurnālistus jau informēja, ka otrdien politiskais spēks nāks klajā ar savu redzējumu par koalīcijas sadarbības līgumu.

Kā uzsvēra politiķis, partijai ir "būtiski iebildumi" pret koalīcijas sadarbības līguma melnrakstu, kurā iekļauta iecere par sadarbības padomi.

"Mēs uzskatām, ka lēmuma pieņemšanai ir jābūt Saeimā un Ministru kabinetā, un mūsu partneri tam piekrita. Tas, kādā veidā notiek lēmuma koordinācija un plānošana, būs pamatā uz konsensus bāzes, ka visi saprot, par ko ir runa," informēja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs. "No sākuma mums likās, ka strauts tek pret kalnu, bet tas, ko mēs redzējām, mēs redzējām, ka mūsu partneri ar sapratni izturas pret mūsu satraukumiem. Mums ir piedāvāts piedāvāt savu redzējumu."

Jāatgādina, ka koalīcijas padomes likvidēšana bija viens no partijas "KPV LV" skaļajiem saukļiem priekšvēlēšanu laikā.

Vēstīts, ka pirmdien Kariņš ar jaunveidojamās valdības ministru amata kandidātiem, valdību veidojošo Saeimas frakciju un partiju vadītājiem tikās ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, lai apspriestu valdības deklarācijā paredzēto iniciatīvu fiskālo ietekmi.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirms nedēļas pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!