Foto: Juris Ross, Alfrēds Ulmanis
Sākot ar 15. janvāri, ikviens interesents aicināts pieteikt dalību jau piektajam sarunu festivālam "Lampa", kas šogad Cēsu pils parku ieskandinās 28. un 29. jūnijā.

Līdz ar jauno valsts simtgadi uzsākot jaunu posmu Latvijas izaugsmē, par šī gada virstēmu ir izvēlēta drosme kā attīstības priekšnoteikums, kas palīdz indivīdam un sabiedrībai sapņot lielus sapņus, izvirzīt tālus mērķus, uzsākt ko jaunu un pieņemt nezināmā izaicinājumu.

“Plānojot savu pieteikumu sarunu festivālā "Lampa" ir svarīgi paredzēt pat vissīkākās detaļas, lai nenāktos piedzīvot galvassāpes nepārdomātu un neveiklu brīžu dēļ,” uzsver Egita Prāma, programmas koordinatore.

To, kā nospraust mērķi, apzināt savu auditoriju, izvēlēties atbilstošu pasākuma formātu, uzrakstīt labu scenāriju un iegūt auditorijas uzmanību īpašā padomu rokasgrāmatā “Ieteikumi demokrātisku pasākumu rīkošanā” aprakstījuši autori Anete Konste un Jāņis Joņevs.

"Savus pasākumus festivāla programmai var pieteikt ikviens, kam ir, ko teikt – gan indivīdi, gan privātā, valsts un nevalstiskā sektora organizācijas. Pasākuma tēmas izvēlē nav ierobežojumu, formāts ir brīvs un pakļauts tikai organizatora domas lidojumam – no nopietnām sarunām, izzinošām darbnīcām un spraigām diskusijām līdz teātra spēlēm un domu rosinošām instalācijām," skaidro pasākuma rīkotāji.

Sarunu festivāls ir nekomerciāls, un tā apmeklētājiem ieeja ir bez maksas.

Festivāla izmaksas tiek segtas no ziedojumiem, grantiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Tomēr arī šogad festivāla rīkotāji un atbalstītāji piedāvā stipendijas līdzmaksājuma segšanai, kas stipendijas ieguvējam nodrošina iespēju piedalīties bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!